Ελληνικά

Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης διοργάνωσε με επιτυχία στις 5 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο της CYTA, την ενημερωτική ημερίδα με θέμα Standards and Technologies for Facility Management’.

H ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όπου ο Γενικός Διευθυντής, κ. Αντώνης Κουτσούλλης, απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό της ημερίδας, απηύθυνε επίσης ο Διευθυντής Τυποποίησης, κ. Πάμπος Καμμάς, δίνοντας θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της ημερίδας,  την εταιρεία Virtual IT και την Αρχή Τηλεπικοινωνίων Κύπρου CYTA.

Με το πέρας των χαιρετισμών, ακολούθησε διαδικτυακή σύνδεση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN TC 348 - Facility Management, κ. Ian van der Pool, ο οποίος παρουσίασε τα εν ισχύ Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα στο τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Στην συνέχεια, ο κ. Γιώργος Λουκά από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, παρουσίασε τις διαδικασίες συντήρησης των κυβερνητικών κτηρίων που ακολουθούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Ο Εθνικός αντιπρόσωπος του CYS στις τεχνικές επιτροπές CEN TC 348 και ISO TC 267, κ. Ανδρέας Χατζηιωάννου, αναφέρθηκε στις σχετικές τεχνολογίες του τομέα και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των κτηριακών εγκαταστάσεων και των περιουσιακών στοιχείων τους.

Στο δεύτερο σκέλος της ημερίδας, ο φιλοξενούμενος καλεσμένος του CYS από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Ali Al Suwaidi, εμπειρογνώμονας του τομέα και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου διαχείρισης εγκαταστάσεων, παρουσίασε τις διαδικασίες διαχείρισης των εγκαταστάσεων του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο ‘Burj Khalifa’. Παράλληλα, ο κ. Αl Suwaidi ανέπτυξε ευέλικτες πρακτικές και διαδικασίες για την αποτελεσματική συντήρηση συστημάτων σε ψηλά κτήρια μεγάλης κλίμακας.

Ακολούθως, έγινε παρουσίαση από τον λειτουργό τυποποίησης CYS, κ. Χρίστο Παπαγεωργίου, σχετικά με τις δραστηριότητες  του CYS και την ενεργή διασύνδεση του Οργανισμού με τα Ευρωπαϊκά και τα Διεθνή πρότυπα του τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Τελική παρουσίαση εκ μέρους της PwC Cyprus από τις κ. Πόπη Τζιαπούρα, Χριστίνα Ευαγγελίδη και Ελίνα Βότση,  αφορούσε τις διαδικασίες πιστοποίησης του οργανισμού με το Διεθνές πρότυπο ISO 41001:2018, τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά την διάρκεια και τα προτερήματα που αποκομίσθηκαν από την εμπειρία.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία τονίστηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού της κρατικής μηχανής όπου με  την εφαρμογή ευέλικτων διαδικασιών και χρήσιμων προτύπων τόσο σε κυβερνητικά κτήρια όσο και σε δημόσιες σχολικές μονάδες, θα επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην διαχείριση των εγκαταστάσεων με πολλαπλά οφέλη ως προς την άνεση, την ασφάλεια και την χρήση τους.

Στην ενημερωτική ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς,  ερευνητικά κέντρα, αλλά και επαγγελματίες που ασχολούνται σε αυτό τον τομέα.

 

Παρουσιάσεις Ημερίδας

International and European Standards for Facility Management by Ian van der Pool – Chairperson of European Technical Committee CEN TC 348

Facility management process at governmental buildings by George Louca –Electromechanical Services EMS

Digital Transformation for Facilities and Asset Management by Andreas Hadjioannou – Virtual IT – CYS representative at CEN TC 348 & ISO TC 267

Facility Management of high-rise buildings in United Arab Emirates by Ali AL Suwaidi –Facility Manager - Technical Expert in Dubai

Standardisation activities of CYS and participation by Christos Papageorgiou –Cyprus Organisation for Standardisation

ISO 41001 Facility Management System Certification by Popi Tziapoura, Christina Evangelides, Elina Votsi – PwC Cyprus

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ